18. marsDeichmanske bibliotek

For foreldre

Informasjon

Alle elever fra 3.-7. trinn ved Ila skole er invitert til å vise fram forskning på egne spørsmål på en utstilling lørdag 18. mars. Utstillingen skjer på Deichmanske hovedbibilotek, som vi har vært så heldige å få låne. Deltakelse er frivillig og gratis, og arbeidet skjer på fritiden i løpet av en fire ukers periode fra februar. Utstillingen er etter modell av amerikansk science fair og heter "Hvorfor det?".

Barna skal bruke Nysgjerrigpermetoden i forskningsarbeidet sitt. Det ligger to animasjonsfilmer på nettsiden vår som forklarer metoden for barn. Om du vil vite mer, ligger det en lærerveiledning her.

Påmelding skjer av hvert barn individuelt, men to barn kan godt forske på samme spørsmål, og presentere sammen på utstillingen. Ut fra tidligere erfaringer anbefales det å ikke ha mer enn to barn på ett "lag".

Det er FAU ved Ila som arrangerer Hvorfor det som et tilbud til elevene ved skolen. Skolens ledelse og lærere er samarbeidsparter, men har ikke ansvar for prosjektet.

 

Idéverksteder m.m.

I løpet av arrangementsperioden kan deltagerne bli med på ett eller to ettermiddags-/kveldsarrangementer hvor de kan diskutere forskningsidéer, få praktisk hjelp eller dele sine tanker med andre deltagere. Foreldre er også hjertelig velkomne til å bli med hvis de ønsker det. De to dagene er onsdag 1. mars og tirsdag 14. mars, begge i kantina på Ila skole kl 17-19.

 

Utstillingen

På utstillingsarrangementet blir det kafé, og premiering av alle deltakerne. Dommerne vil bruke tid på hvert prosjekt, og alle får tilbakemelding på hva som er bra og også forslag til forbedringspunkter. Gjennom å vise til konkrete eksempler, vil dommerne også forklare forsamlingen gode måter å løse probelmstillinger på. Utstillingen dokumenteres med fotografering av deltakerne. Vi oppfordrer alle til å være rause med betalingen på kafeen, da det er en viktig inntektskilde for arrangementet!

 

Foreldrebistand

Mange av deltagerne vil sikkert også be om hjelp hjemme. I disse blogginnleggene kan du få tips og råd til hvordan du kan hjelpe dem på vei med arbeidet.

Det er mange små og store oppgaver som må løses for å få forskerutstillingen til å gå på skinner. Har du lyst og mulighet til å hjelpe med en eller flere praktiske oppgaver, håper vi du tar kontakt med oss i arrangementskomitéen. Det er også mulig vi tar direkte kontakt for å spørre om bistand.

 

Mange takk til FAU på Ila skole!

Tidsplan

Ideverksted 1
Onsdag, 1. mars 2017 - 17:00
FRIO-kantina, Ila skole
Ideverksted 2
Tirsdag, 14. mars 2017 - 17:00
FRIO-kantina, Ila skole
Selve utstillingen
Lørdag, 18. mars 2017 - 10:00
Deichmanske hovedbibliotek

Kontakt arrangøren

Paal Richard Peterson
E-post
hvorfordet.ila@gmail.com
Telefon