Hvorfordet.no Personvernerklæring og informasjonskapsler

Eieropplysninger

Denne nettsiden eies av:
Hvorfor det? A/S
Kapellveien 26
1410 Kolbotn
Org. nr. 915 516 688
Tlf: 928 15 924
Epost: kontakt@hvorfordet.no

Behandling av personopplysninger på hvorfordet.no

Ruth Aga har det daglige ansvaret for hvorfordet.no behandlinger av personopplysninger på hvorfordet.no, med mindre annet er oppgitt under. Det oppgis kun personopplysninger på sidene dersom man melder seg på som deltaker ved en utstilling.  Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte.

Fete typer AS er hvorfordet.no sin databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er hvorfordet.no,  Fete typer AS og data-ansvarlig ved den enkelte utstillingen som har tilgang til opplysningene som samles inn. Det er kun hvorfordet.no som er eier av de opplysninger som blir samlet inn.

Nett- statistikk

Hvorfordet.no samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på hvorfordet.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Vi benytter Google analytics for å måle trafikk på nettsiden. Informasjon fra dette verktøyet blir ikke utlevert til andre enn Firesafe.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres i nettleseren din når du besøker en nettside, og gjør det mulig for nettsiden å gjenkjenne datamaskinen din. Informasjonskapsler kan være nyttig for både besøkende så vel som selve nettsiden, gjennom å la tjenesten tilpasse den besøkende på forskjellige måter, eksempelvis ved å gjøre brukeropplevelsen mer skreddersydd. Våre informasjonskapsler lagrer ikke personlige opplysninger, og de kan heller ikke inneholde virus. Når du besøker og/eller bruker tjenester på vår nettside, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettside – da de fleste nettlesere godkjenner informasjonskapsler automatisk. Du kan trekke ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. I så tilfelle, kan dette begrense nettsidens funksjonaliteter.

Følgende informasjonskapsler benyttes på hvorfordet.no:

  • Google analytics setter to kapsler i din nettleser. (_ga og _gid). Det gjøres for at vi kan samle inn statistikk. Nettleseren sletter de av seg selv etter 2 år. men fornyes etter hvert besøk.

  • Drupal (publiseringsløsningen) setter 1 informasjonskapsel (has_js). Den settes ved første besøk og indikerer om din nettleser har aktivert Javascript. Den har ingen utløpsdato.

Hvor lenge oppbevares de?

Informasjonskapslene sletter seg selv etter et visst antall måneder (dette varierer basert på informasjonskapsel, se nærmere beskrivelse over), men fornyes etter hvert besøk.

Slik sletter du dem

Hvis du ønsker å fjerne eksisterende informasjonskapsler, kan du velge å slette dem.

Se hvordan du kan gjøre det her: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Påmelding til utstilling

Når barn i alderen 8-13 år melder seg på utstillingen, oppgis barnets navn og epost-adresser til foreldre (og ev. barnets epost-adresse, dersom barnet har egen epostadresse). Barna bes i skjemaet snakke med foreldre før påmelding slik at de sammen kan gi samtykke til å gi disse personopplysningene. 

Foreldre får en bekreftelses-epost hvor de blir informert om påmeldingen og de personopplysningene som blir avgitt. 

Personopplysninger vil bli slettet av seg selv på nettsiden etter 18 måneder.  Informasjonen brukes hovedsakelig til å arrangere den aktuelle utstillingen, men også til å evaluere utstillingen, samt å planlegge og arrangere den neste utstillingen. For å få innsyn eller sletting av opplysningene ta kontakt med Hvorfor det? AS og lokal dataansvarlig. Kontaktinformasjon finnes i toppen av denne siden og under den enkelte utstilling på nettsiden.

I påmeldingsskjemaet blir det også spurt om lov til å bruke ev. bilder, film eller lydfil av barna med konkret angivelse av formål. Bildene/opptakene blir kun brukt dersom det er gitt eksplisitt samtykke til det og vil bli slettet etter 18 måneder dersom ikke annet avtales.