Grefsen skole

Grefsen skole
6. april
Grefsen Skole

Grefsen skole

Informasjon

Alle elever fra 3.-7. trinn ved Grefsen skole er invitert til å vise fram forskning på egne spørsmål på en utstilling lørdag 6. april. Utstillingen starter kl. 13.00, barna møter kl. 12. Deltakelse er frivillig, og arbeidet skjer på fritiden i løpet av en 4-6 ukers periode fra mars. Utstillingen er etter modell av amerikansk science fair og heter "Hvorfor det?".

Barna skal bruke Nysgjerrigpermetoden i forskningsarbeidet sitt. Det ligger to animasjonsfilmer på nettsiden vår som forklarer metoden for barn. Om du vil vite mer, ligger det en arrangørveiledning her.

Påmelding skjer av hvert barn individuelt, men to barn kan godt forske på samme spørsmål, og presentere sammen på utstillingen. Ut fra tidligere erfaringer anbefales det å ikke ha mer enn to barn på ett "lag", hvis tre barn ønsker å forske bør foreldrene hjelpe dem, slik at alle får komme med sine innspill.

Det er FAU ved Grefsen som arrangerer Hvorfor det? som et tilbud til elevene ved skolen. Skolens ledelse og lærere er samarbeidsparter, men har ikke ansvar for prosjektet

Idéverksteder m.m.

I løpet av arrangementsperioden kan deltagerne bli med på ett eller flere ettermiddags-/kveldsarrangementer hvor de kan diskutere forskningsidéer, få praktisk hjelp eller dele sine tanker med andre deltagere. Foreldre er også hjertelig velkomne til å bli med hvis de ønsker det.

Plakatene som skal brukes på utstillingen deles ut på det første idéverkstedet.  Om det ikke passer, eller ved senere påmelding, ta kontakt med arrangementskomiteen for å avtale henting.

Utstillingen

På utstillingsarrangementet er det gratis inngang.  Det blir kafé, og premiering av alle deltakerne, men også kåring av utstillingens høydepunkter, etter vurdering av dommerne.

Program for dagen

12.10-12.30 Oppmøte deltakere og foreldre også de som har med kaker

12.30 Kaféen åpner

13.00 Dommerne begynner å gå rundt  (Barna får beskjed i resepsjonen om hvilken pulje de tilhører)

14.00 Utstillingen åpner for publikum

14:40 Frist for å levere stemme til publikumspris (stemmesedler fåes i resepsjonen)

15.00 Diplom- og premieutdeling

Foreldrebistand

Mange av deltagerne vil sikkert også be om hjelp hjemme. I disse blogginnleggene kan du få tips og råd til hvordan du kan hjelpe dem på vei med arbeidet.

Det er mange små og store oppgaver som må løses for å få forskerutstillingen til å gå på skinner. Har du lyst og mulighet til å hjelpe med en eller flere praktiske oppgaver, håper vi du tar kontakt med oss i arrangementskomitéen. Det er også mulig vi tar direkte kontakt for å spørre om bistand.

Mange takk fra FAU på Grefsen skole

Tidsplan
Påmeldingsfrist
fredag, 22. mars 2019 - 21:00
www.hvorfordet.no/grefsen/pamelding
Henting av plakat og idéverksted
torsdag, 21. mars 2019 - 17:30
Grefsen skole Base 1
Henting av plakat og idéverksted
torsdag, 28. mars 2019 - 17:30
Grefsen skole Base 1

Kontakt arrangøren

Berit Moksnes Taule
Telefon