Du er her

Introduksjon

Husker du hvorfor du valgte å bli lærer? Og hva det er som kjennetegner de magiske øyeblikkene som fortsatt kan gjøre jobben til verdens beste?

 

For mange av oss er det de sterke møtene med enkeltelever, felles-opplevelser med klassen som løfter hele rommet, og når verden åpner seg for en elev og du ser stoltheten over å få til noe nytt lyse fra øynene. 

Dette prosjektet kan åpne for denne type magi. 

Barn er laget for å lære og utforske, og når de selv får velge hva de skal undersøke og hvordan de skal jobbe med det, får de motivasjon i bøtter og spann. Målet for dem blir å løse problemstillingen, og underveis lærer de en rekke grunnleggende ferdighet og krysser av for læringsmål uten at de merker det.  De strekker seg mer enn de ellers ville ha gjort og går ut i verden på jakt etter svar. 

Mestringen de opplever etter å ha jobbet med sin egen problemstilling gjennom noen uker og ha dratt prosjektet i land, er et minne for livet. Å bli sett og løftet fram på en utstilling, understreker at de kan få til noe.  Som pannekakeforskeren Jonas (12) så vakkert sier det: 

”Nå har vi jobbet med dette, og vi har greid det. Vi kan faktisk mer enn det vi tror!”

Det er et uttalt mål at å jobbe med denne type prosjekt skal utløse kreativitet både hos elevene og deg som lærer.  Se derfor på undervisningsopplegget som en inspirasjon, og ikke en mal du må følge slavisk.  Vi håper likevel at du vil bære med de grunnleggende verdiene vi bygger på: 

  • Barna eier prosjektene sine
  • Begeistring som drivkraft
  • Nysgjerrighet og undring gir retning
  • Rom for mangfold
  • Veien er målet

Vi lever i en forunderlig verden, det er tid for å utforske den!

 

----------------

DU ER VELKOMMEN TIL Å PRØVE UT UNDERVISNINGSOPPLEGGET OG ALT  MATERIALET SOM ER LAGT UT.  VI BLIR VELDIG GLADE FOR TILBAKEMELDINGER. 

SIDEN ER UNDER ARBEID, OG DET ER EN DEL SOM IKKE HELT FERDIG SKREVET. DET VIL OGSÅ KOMME MANGE FLERE LENKER, HISTORIER , FORSLAG TIL EKSPERIMENTER OG FILMER. 

DET VIL BLI LEST ORDENTLIG KORREKTUR ETTERHVERT SLIK AT DU GJERNE KAN LEGGE FRA DEG RØDPENNEN FORELØPIG  ;-)  MEN SER DU NOE SOM ABSOLUTT BØR RETTES PÅ, BLIR VI GLADE FOR Å HØRE FRA DEG.